Over Nicolette

Home  / Over Nicolette
Nicolette Russchenkamp

Wat is mijn achtergrond

Mijn naam is Nicolette Russchenkamp-Hegeman. Wil je meer over mij te weten komen nodig ik je uit deze site even rustig door te lezen. Je mag me ook altijd mailen of bellen want ik sta je met alle plezier te woord.

Opleidingen

In mijn leven liepen dingen anders dan ik had gewild en had verwacht. Ik kwam voor keuzes te staan en heb de keuze gemaakt om me te ontwikkelen en datgene te gaan doen waar ik blij van word.

Ik heb destijds besloten om te beginnen met een cursus Reiki 1. Ruim een jaar later heb ik Reiki 2 gedaan. Deze fijne energie geef ik met veel liefde en plezier door. Inmiddels heb ik meerdere HBO-opleidingen gevolgd.

Naast de opleiding tot NEI-coach, die ik gevolgd heb bij Opleidingsinstituut voor integrale coaching en therapie Jolanda Vleugel, heb ik de opleiding NLP-coach gevolgd en een jaar later heb ik bij hetzelfde opleidingsinstituut de opleiding Systemisch werk gevolgd.

Ook heb ik in 2019 de opleiding Psychosociale Medische Basiskennis gevolgd. Ik probeer me constant te bekwamen in mijn vakgebied(en). Omdat inmiddels mijn eigen kinderen volwassen zijn, mis ik het enthousiasme en onbevangenheid van jonge kinderen. Dat is een van de redenen waarom ik ervoor gekozen heb om naast mijn coachingspraktijk ook diensten als gastouder te verlenen. Ik merk dat ik in mijn werk als gastouder veel heb aan de ervaringen van mijn eigen ouderschap èn de kennis van de gevolgde opleidingen.

De praktijk

In mijn coachingspraktijk gebruik ik NEI als basis. Naast NEI gebruik ik ook technieken uit de NLP. De combinatie van NEI en NLP, die er beide op gericht zijn om eenheid te brengen in denken en voelen, is erg waardevol. Ik vind het erg speciaal een eindje mee te mogen lopen op het eigen unieke pad van de cliënt.

Het doel van mijn manier van werken is mijn cliënt zich te laten ontdoen van allerlei onbewuste ballast, waardoor zij met vertrouwen en plezier hun eigen pad verder kunnen bewandelen.

Zowel coaching als gastouderschap doe ik vanuit oprechtheid, integriteit en transparantie, met heel veel enthousiasme en een vleugje humor!

Nicolette Russchenkamp